Restricţiile calorice reduc riscul de deces timpuriu
Consumul unei cantităţi mai mici de mâncare nu numai că ajută persoana să-şi păstreze greutatea, ci şi să prevină multe afecţiuni.
Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin-Madison, SUA, au studiat timp de 25 de ani efectele dietei asupra procesului de îmbătrânire.
Astfel, după ce au împărţiti cobaii în mai multe grupuri şi le-au dat doze diferite de mâncare, specialiştii au observat că cei care au consumat mai puţine calorii au trăit mai mult, spre deosebire de ceilalţi.
Mai mult, cobaii au avut un risc cu 2,9% mai redus de a suferi de bolile specifice îmbătrânirii.
,,Restricţiile calorice, nu cele foarte mari, ci cele de maxim 10%-20%, au un efect puternic asupra îmbătrânirii şi a problemelor de sănătate care sunt asociate înaintării anilor. Deja cercetătorii studiază pentru a descoperi medicamente care să aibă aceleaşi efecte asupra organismului ca şi restricţiile calorice”, a afirmat Rozalyn Anderson, profesor de Geriatrie.