Posibil tratament pentru durerile de spate

29 iunie 2015   Actualitate

Din ce în ce mai întâlnită, durerea de spate, cauzată de poziţia incorectă de la birou, de sarcinile de serviciu sau de sedentarism, poate afecta semnificativ activităţile zilnice.

Deşi de aproximativ 50 de ani se folosesc injecţiile cu steroizi şi antiinflamatoarele pentru a calma aceste dureri, specialiştii au căutat şi alte variante de tratament care să nu cuprindă efecte adverse.

Printre acestea se numără creşterea nivelului de zahăr din sânge, încetinirea procesului de vindecare, dar şi accelerarea problemelor ce ţin de sistemul osos la femei.

La cercetarea, care s-a desfăşurat în luna octombrie 2012, au fost folosite datele de la alte studii la care au participat 3.641 de persoane, din 43 de ţări.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat rezultatele obţinute în urma administrării de injecţii cu steroizi, a antiinflamatoarelor, dar şi a soluţiei saline.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că soluţia salină are efect anestezic, dar nu presupune apariţia efectelor adverse, cum era întâlnit la celelalte tratamente.

,,Este important că am descoperit şi alte tratamente pentru durerile de spate, mai ales că prezintă mai multă siguranţă. Înainte de a recomanda soluţia salină ca şi calmant trebuie să realizăm şi alte studii la scară mai largă”, a afirmat Steven Cohen, profesor Anesteziologie.

Mai multe