Ponturi să poţi dormi bine când e foarte cald

28 iunie 2017   Actualitate

Bea mai multă apă înainte de culcare

Se ştie că zilnic este nevoie de 2 litri de apă pentru o hidratare optimă. Când temperaturile cresc, această cantitate trebuie crescută, deoarece transpiri mai mult şi te deshidratezi într-un timp mai scurt, chiar dacă nu depui efort fizic. Dacă bei mai multă apă, ceaiuri, sucuri naturale de fructe de-a lungul zilei, vei putea dormi mai bine, fără să trezeşti din cauza setei. Păstrează lângă pat un pahar cu apă pentru a nu-ţi sări somnul căutând să bei ceva.

Păstrează dormitorul răcoros

În cazul în care ai un aparat de aer condiţionat, nu ceda tentaţiei de a-l da la minimum, numai pentru a te răcori. Menţine temperatura 26 de grade Celsius. Altfel, poţi să scazi temperatura în dormitor, pentru a te odihni mai bine, cu un ventilator sau un vas mai mare în care pui cuburi de gheaţă.

Extrapont

Nu deschide gheamurile decât dimineaţa devreme sau seara târziu, dar şi atunci numai dacă nu este foarte cald.

Evită cinele copioase şi sportul cu puţin înainte

Cu 3-4 ore înainte de a te culca, nu mai mânca nimic şi caută o activitate relaxantă, cu excepţia exerciţiilor fizice. Acestea nu fac decât să te stimuleze, nu să te pregătească pentru somn. Ieşi la o plimbare, dacă este răcoare seara, citeşte ceva, ascultă muzică.

Fă un duş

E o idee bună să faci un duş înainte de somn, dar numai dacă apa nu e fierbinte sau rece. Te va încinge mai mult. Reglează apa la o temperatură medie, suportabilă.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai bune remedii pentru insomnie

Alege haine lejere

Poate te-ar atrage ideea de a dormi dezbrăcat, însă temperatura corporală scade prea mult pe parcursul nopţii şi poţi să ai dureri musculare sau să răceşti. Din acelaşi motiv e mai bine să nu umezeşti cearşafurile în încercarea de a te răcori. Alege o pajama largă, din bumbac. Şi lenjeria de pat ar fi indicat să fie tot din bumbac, un material care nu încinge. Evită mătasea şi satinul!

Foloseşte comprese reci

Înainte de culcare, scapi de insomnie dacă ţii comprese cu apă rece pe zonele sensibile: faţă, subraţ, ceafă. Senzaţia de rece favorizează procesul numit vasoconstricţie, relaţionat cu temperatura corporală.

Mai multe