Peste 1700 de cadre medicale au beneficiat de formare profesională

25 noiembrie 2013   Actualitate

Beneficiarii acestui proiect sunt peste 1700 medici rezidenţi, specialişti sau primari cu preocupări în tratarea afecţiunilor musculoscheletale din următoarele specialităţi medicale: reumatologie, balneofizioterapie, neurochirurgie, dermatologie, medicină internă, medicină de familie, radiologie şi imagistică medicală, gastroenterologie, imunopatologie, neurologie, ortopedie şi endocrinologie.

Proiectul s-a derulat în perioada decembrie 2011 – noiembrie 2013 şi a fost finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013

“Epoca modernă este caracterizată printr-un progres fără precedent în cunoaştere (ştiinţă) şi în mijloacele de acţiune fundamentate pe baza acesteia (tehnologie). Acest program educaţional şi-a propus să contribuie la apropierea dintre ofertanţii de date obţinute prin diferite mijloace tehnologice şi practicienii beneficiari, astfel încât fiecare să-şi înteleagă mai bine menirea şi, de ce nu, să-şi împrumute reciproc unele competenţe pe parcursul itinerariului profesional”, a declarat prof.dr. Horaţiu D. Boloşiu (foto), managerul proiectului.

Obiectivul principal al proiectului a fost creşterea nivelului de competenţe pentru utilizarea noilor tehnologii în sistemul de sănătate din România prin promovarea şi furnizarea de educaţie medicală continuă interdisciplinară.

În cadrul proiectului au fost organizate 8 simpozioane, câte unul în fiecare zonă de dezvoltare, a fost creată şi implementată o platformă de e-learning cu 20 de module de curs, s-au creat 9 baze de date, o bibliotecă virtuală, un forum media şi s-au încheiat un număr de 5 parteneriate cu instituţii europene de profil. Un număr de 286 de absolvenţi au beneficiat de 192 de ore de educaţie medicală, iar site-ul proiectului www.performed.ro a furnizat săptămânal informatie diversă pe domeniul medical.

Participarea la toate activităţile din cadrul proiectului a fost creditată de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC.

Mai multe