Pedalează spre fapte bune!

16 decembrie 2016   Actualitate

Potrivit unor estimări neoficiale, în România sunt peste 30.000 de copii afectaţi de tulburarea de spectru autist, una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale copilăriei.

Asociaţia Help Autism susţine peste 400 de copii diagnosticaţi cu autism şi oferă peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru şanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist are nevoie de 2 până la 8 ore de terapie, în fiecare zi.

Pentru a dărui ore de terapie copiilor care suferă de autism, în cadrul campaniei „Pedalăm spre fapte bune”, vino, în preajma sărbătorilor, pe 17 şi pe 18 decembrie, între orele 14.00 şi 20.00, la centrul comercial Sun Plaza şi pedalează alături de vedete, bloggeri, persoane publice: Geanina Corondan, Bogdan Alexandrescu (Chef Dexter), Marius Chivu, Sânziana Negru, Paul Georgescu (cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren). Fiecare se va urca pe o bicicletă statică şi va pedala timp de 30 de minute.

Lângă bicicleta statică va fi amenajată o urnă în care vizitatorii centrului comercial vor putea să doneze pentru recuperarea copiilor cu autism sau să dăruiască o oră de terapie, în valoare de 40 de lei, primind la schimb o decoraţiune pentru bradul de Crăciun.

Găseşti mai multe detalii AICI

Info

Pe lângă activitatea susţinută în schimbarea statutului autismului în România, Asociaţia Help Autism:

- oferă servicii de terapie la domiciliu şi în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmboviţa,

- defăşoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri şi şedinţe de consiliere pentru părinţi

- este co-organizator al Conferinţei Internaţionale ABA , ştiinta care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Mai multe