Pastilele cu lavandă, la fel de eficiente ca antidepresivele

9 decembrie 2014   Actualitate

În urma unui studiu, desfăşurat pe o perioadă de 10 săptămâni, specialiştii de la Universitatea Medicală din Viena, Austria, dar şi din alte centre au analizat mai mult de 500 de persoane diagnosticate cu tulburări anxioase.

Iniţial, participanţii au fost împărţiti în trei grupuri: cei care au primit medicamente pe bază de lavandă, cei care au luat antidepresive şi persoanele care au luat pastile placebo.

După ce au analizat rezultatele obţinute, cercetătorii au observat că stările anxioase s-au redus cu 14,1 puncte la participanţii care au luat pastile pe bază de lavandă, cu 11,3 puncte la cel de-al doilea grup şi cu 9,5 puncte la persoanele din grupul placebo.

Mai mult, persoanele din primul grup au fost şi cele care nu au avut parte de reacţii adverse.

,,Deşi terapiile alternative nu duc la rezultate la fel de rapide ca şi alte tipuri de medicamente, cele pe bază de lavandă s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca şi antidepresivele. Mai mult, persoana care suferă de tulburări anxioase nu are parte de efectele adverse ale medicamentelor clasice”, au afirmat cercetătorii de la Universitatea Medicală din Viena.

Mai multe