Obişnuieşti să dormi mai mult în timpul zilei? Iată ce rişti!

25 martie 2016   Actualitate

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat datele obţinute de la 21 de studii observaţionale, la care au participat 307.237 de persoane.

Iniţial, au fost verificate obiceiurile ce ţin de programul de somn şi calitatea acestuia, apoi predispoziţia pentru afecţiunile cardiovasculare sau pentru diabetul de tipul 2.

Astfel, rezultatele obţinute în urma verificărilor au arătat că există o legătură directă între durata somnului şi riscul apariţiei sindromului metabolic.

Mai exact, participanţii care obişnuiau să doarmă mai puţin de 40 de minute în timpul zilei nu erau predispuşi acestui sindrom. În schimb, la voluntarii care dormeau mai mult de 90 de minute în timpul zilei riscul era cu 50% mai crescut.

„Somnul este o componentă importantă a vieţii de zi cu zi, aşa cum este şi alimentaţia ori mişcarea. Deşi somnul din timpul zilei poate aduce beneficii sănătăţii, dacă durata acestuia este mai mare, atunci şi riscurile pentru dezvoltarea sindromului metabolic sunt mai ridicate“, a afirmat Tomohide Yamada, cercetător în cadrul Universităţii din Tokyo.

Mai multe