O dietă bogată în magneziu poate reduce riscurile de accident vascular
Oamenii de ştiinţă suedezi au efectuat un studiu internaţional amplu, la care au foat implicate aproximativ 250.000 de persoane.
În urma investigaţiilor, experţii de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) recomandă consumul de alimente bogate în magneziu, deoarece în urma analizelor făcute acestea au proprietăţi de reducere a riscului de a suferi de accidente vasculare cerebrale.
„Aportul de produse alimentare bogate în magneziu este invers proporţionat cu riscul de accident vascular cerebral, în special accident vascular cerebral ischemic“, a declarat autorul studiului, Susanna Larsson, expert în cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia.
Aceasta precizează că o dietă sănătoasă şi cu un conţinut mare de magneziu înseamă consumul de legume cu frunze verzi, precum spanac, brocoli, varză şi salată, nuci, fasole şi cereale integrale.
Larsson şi echipa sa de specialişti au analizat datele rezultate din mai multe cercetări în domeniu, efectuate în decursul ultimelor zeci de ani, pentru a vedea ce efect a avut magneziul în prevenirea riscurilor de AVC.
Aceştia au descoperit că numai în ultimii 14 ani, aproximativ 250.000 de persoane din SUA, Europa şi Asia, care au integrat în dieta lor alimente bogate în magneziu, au cunoscut o diminuare a riscului de AVC.
În această perioadă, doar 6.500 (3%) dintre ei au avut accident vascular cerebral.