Nu-ţi place carnea? Genele pot influenţa acest lucru
Cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,PLoS ONE”, explică şi de ce genele noastre pot modela alegerile alimentare.
Oamenii pot detecta mirosuri datorită receptorilor chimici care se găsesc pe celulele nervoase din interiorul nasului. În total, avem aproximativ 400 de gene pentru receptori de miros diferiţi, cu ajutorul cărora putem diferenţia în jur de 10.000 de mirosuri diferite.
Unii dintre aceşti receptori pot detecta steroizii androsteroni, care se găsesc în concentraţii mari în carne de porc. O parte dintre persoane simt mai intens acest miros, în timp ce pentru altele mirosul steroizilor androsteroni nu este tocmai unul plăcut, datorită faptului că au o singură copie a genei care poate detecta steroizii.
,,Pentru oamenii care nu consumă de regulă carne, mirosul celei de porc poate fi unul dezgustător. De aceea unii dintre noi suntem instinctiv vegetarieni sau vegani. Genele sunt cele care influenţează preferinţele alimentare când vine vorba de consumul de carne”, a afirmat Hiroaki Matsunami, profesor de Genetică moleculară la Universitatea Duke, din SUA.