Nu consuma niciodată pe stomacul gol aceste alimente!
Dacă în goana de a ajunge repede la serviciu serveşti o cafea, un iaurt sau doar câteva produse de patiserie, opreşte-te! Eşti departe de ideea de mic dejun sănătos şi saţios.
Potrivit celor de la Brightside.me, anumite alimente dacă le consumi pe stomacul gol pot să îţi facă mai mult rău decât bine.
Iată care sunt câteva dintre aceste alimente ce pot favoriza apariţia problemelor digestive dacă nu le consumi corspunzător!
Produsele de patiserie
Din cauza faptului că toate au la bază drojdia, consumul lor poate irita mucoasa stomacului şi poţi să te confrunţi apoi cu senzaţia de flatulenţă. Dacă totuşi nu poţi renunţa la ele asigură-te că ai mâncat totuşi ceva consistent şi sănătos înainte.
Dulciurile la prima oră a dimineţii
Orice conţine zahăr dacă este consumat pe stomacul gol va favoriza creşterea insulinei, fapt care va solicita mai mult decât este cazul pancreasul existând ulterior riscul apariţiei diabetului zaharat, dacă acest obicei îl practici zilnic.
Află cum să prepari corect hrişca pentru a te bucura de beneficiile ei AICI
Produsele care fermentează
În această categorie putem menţiona iaurtul, deşi în principiu este un produs benefic să fie consumat în mod constant, dacă nu prezinţi intoleranţă la lactoză, însă dacă alegi să îl consumi pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formează în stomac va anihila bacteriile benefice ale acidului lactic.
Nici anumite fructe nu sunt indicate spre a fi cosumate pe stomacul gol,perele fiind fruntaşe la această problemă, deoarece fibra brută pe crae o conţin poate să afecteze membrana mucoasă a stomacului.
Dacă obişnuieşti să consumi la prima oră a zilei banane, trebuie să ştii faptul că acest obicei al tău duce la creşterea bruscă a magneziului în sânge şi în timp acest fapt îţi poate afecta inima.
Când vine vorba despre legume, încearcă să eviţi consumarea roşiilor ca prim aliment dimineaţa, deoarece acidul tanic din componeţa lor pot provoca aciditate la nivelul stomacului şi în timp te poţi confrunta cu un ulcer gastric. În general legumele crude sunt o sursă benefică de aminoacizi care dacă le consumi pe stomacul gol pot favoriza apariţia arsurilor la stomac, a flatulenţei şi mai ales a durerilor abdominale.
Uită de condimente şi carbogazoase dimineaţa
Tot ce este picant trebuie consumat cu maximă atenţie doarece poate irita mucoasa gastrică şi provoca creşterea nivelului de acid gastric în stomac. De aici la dezvoltarea afecţiunilor sistemului digestiv nu ami este decât un singur pas.
În ceea ce priveşte băuturile carbogazoase, ele sunt responsabile dimineaţa cu reducerea alimentării cu sânge a stomacului, ceea ce înseamnă că alimentele ingerate vor fi consumate mult mai lent.
Variante sănătoase de mic dejun: fulgi de ovăz, hrişcă, ouă fierte, afine, nuci, miere cu iaurt, terci de mălai.