Noii părinţi pierd 44 de zile de somn în primul an al copilului
Trezirile repetate, grijile şi plânsetele copilului sunt printre cele mai frecvente cauze care determină nopţile pierdute.
În topul motivelor des întâlnite se află şi insomnia, dar şi volumul mare de treburi casnice care trebuie efectuate într-un timp record, în funcţie de nevoile bebeluşului.
Potrivit unui noi cercetări în domeniu privind obiceiurile legate de odihnă şi de somn, membrii unui cuplu ajung să doarmă aproximativ 5,1 ore pe noapte, pe parcursul primului an de viaţă al copilului.
Statisticile sugerează că, în medie, părinţii pierd 2,9 ore de somn, din cele 8 ore necesare pentru odihna de calitate.
Prin calcul, aceste cifre duc la un rezultat de 20,3 ore pe săptămână pierdute, respectiv 1.055,6 ore de somn pierdute într-un an. Cele peste o mie de ore de somn echivalează cu 44 de zile dintr-un an.
La studiu au răspuns chestionarelor mai mult de 1.800 de persoane căsătorite. Acestea au mai fost întrebate, estimativ, de câte ori se trezeau în timpul nopţii de sforâitul partenerului de viaţă.
Din răspunsurile obţinute, s-a ajuns la concluzia că o persoană este trezită de celălalt membru al cuplului de aproximativ 2 ori pe săptămână, ceea ce înseamnă un număr de 109 treziri pe an.