Merele şi perele pot reduce riscul unui atac cerebral
În cadrul studiului, cercetătorii germani au dorit să analizeze legătura dintre atacul cerebral şi varietatea de culori a fructelor şi legumelor.
Analiza a fost realizată cu ajutorul a 20.069 de participanţi, cu vârsta între 20 şi 65 de ani, care au răspuns la întrebări legate de legumele şi fructele pe care le-au consumat în ultimul an.
Pe o perioadă de 10 ani, doar 233 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu probleme cardiace. Riscul apariţiei unui atac cerebral a fost cu 52% mai scăzut pentru cei care au consumat fructele sau legumele care au pulpa albă.
,,Pentru a preveni atacul cerebral, una dintre condiţii este şi consumul de fructe şi legume. Acestea mai pot proteja şi împotriva durerilor cronice. Merele, perele, bananele, castravetele şi conopida sunt doar câteva dintre legumele şi fructele recomandate”, a afirmat Linda M. Oude Griep, masterand la Universitatea Wageningen, din Olanda.