Mănânci la ore târzii? Iată ce rişti!

20 aprilie 2015   Actualitate

În schimb, dacă ultima masă din zi este luată ce târziu la ora 20.00 riscurile de a dezvolta această afecţiune sunt reduse. Explicaţia este una simplă: specialiştii americani susţin că dacă intervalul de timp dintre cină şi micul dejun este mai mare, persoana poate avea control asupra nivelului de zahăr din sânge.

Asocierea dintre riscul de apariţie a cancerului şi nivelul zahărului din sânge a fost dovedită de mai multe cercetări, realizate în ultimii ani.

După ce au analizat obiceiurile femeilor care au participat la studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că participantele care obişnuiau să mănânce la ore târzii sau chiar noaptea erau mai predispuse cancerului.

,,Faptul că iei cina la o oră rezonabilă poate fi considerată o nouă strategie în ceea ce priveşte prevenirea cancerului. Schimbarea alimentară nu este greu de adoptat, iar rezultatele ei aduc multe beneficii sănătăţii”, este de părere Catherine Marinac, doctorand la Universitatea din California, SUA.

Specialiştii susţin că benefic este şi ca persoana să consume mai puţină carne roşie, alcool sau cererale rafinate.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention”.

Mai multe