Mănâncă picant ca să ai o inimă sănătoasă

28 martie 2012   Actualitate

După ce au făcut un studiu în acest domeniu, oamenii de ştiinţă au găsit că substanţele din ardeii japaleno, cayenne sau din alte tipuri de ardei iuţi au proprietatea de a proteja inima.

În urma experimentelor, s-a descoperit că acea căldură resimţită în tot corpul după consumul de ardei iute poate reduce tensiunea arterială şi poate scădea nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Cercetătorii chinezi de la Universitatea din Hong Kong susţin că ardeii chili, ardeii japaleno, care sunt consideraţi un condiment „fatal“, şi ardeii iuţi Cayenne au un potenţial extraordinar de a proteja inima de boli.

Afecţiunile cardiace ocupă un loc important în "lista neagră“ a bolilor care provoacă decesul la nivel mondial.

„Experimentele noastre extind şi consolidează nivelul de cunoştinţe pe care le deţinem în ceea ce priveşte substanţele din ardeii iuţi, cum este capsaicina, care lucrează la îmbunătăţirea sănătăţii inimii“, a declarat coordonatorul Zhen-Yu Chen.

Mai multe