Mănâncă din farfurii roşii dacă vrei să slăbeşti

30 iulie 2014   Actualitate

Servirea alimentelor sau a băuturilor din farfurie roşie, respectiv cană, poate reduce consumul de mâncare/băutură cu aproximativ 40%. Motivul? Culoarea roşie a farfuriei poate încuraja evitarea gustărilor, deoarece culoarea este des asociată cu ideea de pericol, interzicere sau oprire.

Mai mult, cercetătorii susţin că o bună idee pentru reducerea consumului de alimente este împachetarea produselor din comerţ în ambalaje de culoare roşie. Studiul a fost realizat pe 41 de studenţi de sex masculin, care au băut ceai din căni roşii, dar şi albastre. Cei care aveau căni roşii au băut cu 44% mai puţin decât cei care aveau căni albastre.

La cea de-a doua parte a cercetării, 109 participanţi au primit covrigi pe care i-au consumat din farfurii roşii, dar şi albastre. Ca şi în cazul ceaiului, participanţii care aveau farfurii roşii au mâncat mai puţini covrigi decât cei care aveau farfurii albastre.

,,Din start culoarea roşie ne duce cu gândul la ceva periculos, de aceea avem tendinţa de a mânca mai puţin”, a precizat Ursula Arens, de la Asociaţia Britianică a Dietei.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Apetit".

Mai multe