Mai bine FRUCTE ca atare decât suc!
Un consum crescut de suc de fructe poate duce la creşterea glicemiei, din cauza zahărului din conţinutul acestora, atenţionează prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Medicul recomandă să mâncăm fructele şi legumele ca atare, pentru a beneficia de substanţele nutritive.
„Fructele şi legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem şi de fibrele alimentare, care au rol atât de bun. Ele încetinesc absorbţia hidraţilor de carbon şi astfel nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipaţia şi previn cancerul de colon“, a explicat medicul Maria Moţa în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Pe perioada verii, specialiştii recomandă pentru hidratare consumul de apă, nu de suc de fructe sau legume.