Leşinul poate anunţa boli cardiace grave
„Oamenii leşină atunci când nivelul de sânge din creier scade“, explică doctorul Lawrence Phillips, de la Centrul Medical NYU Langone (SUA).
„Durează puţin timp până se reface fluxul de sânge din creier, după care persoana leşinată îşi revine“, continuă specialistul american.
Din păcate fenomenul se întâmplă atât de des, încât prea puţină lume solicită asistenţă medicală.
„Lumea nu trebuie să se alarmeze de faptul că, într-adevăr, leşinul este o problemă medicală serioasă. Dar este important ca atunci când leşini să mergi la medic pentru o evaluare a sănătăţii amănunţită. În această situaţie trebuie să se efectueze investigaţii pentru a se putea afla exact motivul leşinului“, a mai spus Phillips.
Cercetătorii spun că în 25% din cazuri, leşinul poate semnala boli cardiace care se pot încheia prin deces.
Kristine Breese, de 47 de ani, a considerat şi ea că nu trebuie să acorde mare importanţă unui leşin. Acum, femeia este reprezentant al unei campanii de avertizare în ceea ce priveşte riscurile în caz de leşin.
Aceasta îşi aminteşte ignoranţa cu care trata starea de leşin în trecut. Şi explică tuturor un episod când, solicitând ajutorul serviciilor de urgenţă, Kristine îi spunea medicului de la celălalt capăt al firului că nu poate veni la spital pentru că trebuie să pregătească cina.
În final a ajuns la spital, dar în timp ce medicii îi făceau mai multe teste, Breese intrase în stop cardiac.