Leguma care ajută la creşterea fertilităţii

25 septembrie 2014   Actualitate

Datorită substanţelor din conţinut, varza de Bruxelles, considerată o super-legumă, ajută la stimularea fertilităţii în cazul ambilor parteneri.

,,Rezulatele analizelor au arătat că varza de Bruxelles este un aliat de încredere în perioada de concepere a unui copil. Leguma este o sursă bogată de acid folic, suplimente esenţial pentru fertilitatea persoanei”, a precizat Neema Savvides, terapeut nutriţional la Clinica de Fertilitate ,, Harley Street” din Londra, Marea Britanie.

Specialiştii sunt de părere că acidul folic ajută la creşterea nivelului de spermă, dar şi a şansele de supravieţuire a acesteia la nivelul uterului.

În ceea ce priveşte femeile, cantitatea ridicată de acid folic din varza de Bruxelles creşte şansele de concepere şi îl scade pe cel de avorturi spontane şi de apariţie a malformaţiilor congenitale.

Cercetările anterioare au arătat că varza de Bruxelles protejează împotriva cancerului de vezică urinară, a afecţiunilor cardiovasculare, favorizează digestia şi detoxifierea organismului.

Mai multe