Legătura din produsele de fast-food şi cancerul de sân

5 decembrie 2013   Actualitate

Potrivit lor, grăsimile din produsele de acest gen sunt cele care favorizează apariţia celulelor canceroase. Riscul este la fel de mare fie că este vorba de tinere supraponderale sau de cele care nu au probleme cu greutatea.

În urma testelor pe cobai, cercetătorii au observat că alimentele de tip fast-food, consumate frecvent, duc în primă fază la apariţia modificărilor privind imunitatea, după care la apariţia celulelor cancerose în perioada de maturitate.

,,Chiar dacă până acum se ştia că acest tip de cancer apare în urma unor mutaţii aleatorii, rezultatele studiului au arătat că şi dieta are un rol important în ceea ce priveşte riscul de apariţie a bolii. Deşi nu este un lucru definitoriu, important este să facem ce ţine de noi privind prevenţia, respectiv consumarea unor alimente sănătoase”, a afirmat Sandra Haslam, profesor la Universitatea de Stat din Michigan, SUA.

Specialiştii spun că vor continua cercetările pentru a definitiva teoria privind alimentaţia fast-food şi riscul de cancer de sân.

Mai multe