Întemeiază o familie până în 35 de ani

26 februarie 2015   Actualitate

Cercetătorii britanici au făcut un studiu în domeniu şi au aflat că, după vârsta de 35 de ani femeile încep să regrete că au aşteptat prea mult timp momentul potrivit pentru a-şi întemeia o familie.

Experţii în probleme de fertilitate spun că femeile ar trebui să fie informate nu doar despre cum să evite o sarcină nedorită, ci şi care sunt consecinţele pe care le-ar putea suferi dacă decalează pentru mulţi ani maternitatea. Fără informaţii complete, femeile care nu mai pot avea copii pot fi „bântuite“ de regretul că nu s-au grăbit să-şi întemeieze o familie.

Oamenii de ştiinţă britanici au mai atras atenţia că femeile nu ar trebui să mai folosească activitatea profesională ca pe o scuză pentru a amâna o eventuală sarcină.

Mamele trecute de vârsta de 35 – 40 de ani sunt mai predispuse la avort spontan şi se pot confrunta cu riscuri mai mari pentru sănătate, spre deosebire de mamele tinere.

Din păcate, femeile trecute de vârsta de 35 de ani sunt de două ori mai expuse riscului de a naşte copii fără suflare.

Natika Halil, coordonator al Asociaţiei Britanice de Planificare Familială, subliniază că fertilitatea nu se blochează la vârsta de 35 de ani, dar după această vârstă apar riscuri mari pentru viitoarea mamă şi pentru viitorul copil, care poate să se nască cu sondromul Down sau alte tulburări genetice.

Mai multe