Infecţiile, o posibilă cauză a durerilor articulare

30 iunie 2017   Actualitate

Cele mai frecvente cauze ale durerii articulare pot fi:

Infecţiile

Articulaţiile pot fi afectate de infecţiile din organism, despre care poate că nici nu ştim. Dacă ai avut o rană iar ea nu a fost vindecată, s-ar putea să te fi infectat cu bacterii. La început apare durerea, apoi febra şi frisoanele. Toate aceste simptome sunt cauzate de infecţia din corp. În acest caz, intervenţia medicală este inevitabilă. Dar antibioticele prescrise vor lupta împotriva microbilor.

Mişcări repetitive şi bruşte

Dacă te confrunţi des cu dureri articulare, este important să acorzi mai multă atenţie mişcărilor. Există anumite activităţi care necesită mişcări bruşte, dar care în timp afectează articulaţiile. În plus, aceste mişcări sunt cele la care nici nu ne gândim că ar putea provoca durerea.

Mişcările bruşte şi repetitive ar putea cauza:

Tendinită: este afecţiunea tendonului, care se manifestă prin rupturi parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu dureri. De asemenea, împiedică articulaţia să se mişte corect.

Umflarea ligamentelor: ligamentele fac parte din sistemul locomotor, iar deteriorarea acestora poate afecta mişcarea articulaţiilor.

Găseşti mai multe cauze ale durerilor articulare AICI

Mai multe