Importanţa consumului de lapte în sarcină

8 octombrie 2014   Actualitate

În urma studiului, o echipă de specialişti din Islanda şi din Danemarca au observat că există o legătură între mamele care beau lapte în sarcină şi înălţimea pe care o au copiii.

La cercetarea, care s-a desfăşurat în perioada 1988-1989, oamenii de ştiinţă au urmărit starea de sănătate, dar şi obiceiurile alimentare în cazul a 809 femei însărcinate din Danemarca.

Imediat după naştere, dar şi după 20 de ani, specialiştii au măsurat şi analizat înălţimea copiilor. Astfel, ei au ajuns la concluzia că gravidele care au băut în cele nouă luni de sarcină lapte au copii mai înalţi decât cele care nu au avut acest obicei alimentar.

,,Iodul, care se găseşte şi în lapte, are un rol semnificativ în când vine vorba de buna funcţionare a glandei tiroide. Astfel, laptele consumat în timpul sarcinii aduce beneficii sănătăţii gladei tiroide, a celei cerebrale, dar şi dezvoltării copilului”, au afirmat cercetătorii care au luat parte la studiu.

Rezultatele unor cercetări anterioare, la care au participat aproximativ 1.000 de femei însărcinate, au arătat că lipsa iodului din alimentaţie (din lactate, din peşte) poate duce la apariţia problemelor de citire la copil, dar şia celor de dezvoltare.

Mai multe