Iaurtul protejează împotriva hipertensiunii arteriale

20 septembrie 2012   Actualitate

Iubitorii iaurtului, care de ani buni consumă zilnic câte o cutie de iaurt, sunt mai feriţi de riscul de a suferi din cauza tensiunii arteriale crescute.

Rezultatele ultimei cercetări în domeniu au arătat că persoanele care mănâncă iaurt zilnic prezintă risc mai scăzut să dezvolte probleme cu presiunea arterială, spre deosebire de cei care nu obişnuiesc să consume iaurt.

Cercetătorii americani au evaluat starea de sănătate a 2.000 de voluntari pe parcursul a 15 ani. Toţi participanţii la studiu s-au înscris în experiment când nu aveau probleme cu tensiunea arterială.

Potrivit rezultatelor studiului, care au fost prezentate Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, cu cât adaugi mai mult iaurt meniului tău, cu atât te poţi bucura de o scădere a riscului de a suferi din cauza hipertensiunii arteriale.

Cu 31% a scăzut riscul de creştere a tensiunii arteriale, dacă cel puţin 2% din totalul caloriilor ingerate zilnic au provenit din iaurt. Adică dacă s-a consumat cel puţin 150 de ml de iaurt pe zi.

Mai multe