Iată care sunt alimentele care te feresc de cancer!

9 octombrie 2015   Actualitate

Specialiştii susţin că aceste produse conţin în cantitate mare compusul numit spermidină, recunoscut pentru proprietăţile de prevenire a cancerului, a bolii Alzheimer şi Parkinsonului.

Cercetătorii sunt de părere că această substanţă ajută la reglarea ritmului circadian şi oferă protecţie împotriva mai multor probleme de sănătate.

În urma studiilor, efectuate pe cobai în laborator, oamenii de ştiinţă au observat că reducerea nivelului de poliamine, compus care se găseşte în celulele din organism, poate perturba ritmul biologic al organismului, ceea ce creşte şi riscul de apariţie a mai multor boli.

Aceste efecte negative pot fi inversate dacă persoana include în dietă alimente precum mazărea, soia, porumbul şi brânza albastră (cea cu mucegai).

„Descoperirea demonstrează că există o legătură directă între ritmul circadian, metabolism şi predispoziţia pentru unele afecţiuni. Alterarea acestei legături poate face ca persoana să fie vulnerabilă în faţa mai multor afecţiuni, printre care cancerul, Parkinsonul, Alzheimerul, dar şi celelalte care sunt provocate de procese inflamatorii“, a afirmat Gad Asher, autorul studiului şi medic în cadrul Institutului Weizmann.

Mai multe