Genele deteriorate ale tatălui fumător se pot transmite copilului
Cercetările realizate până în prezent au indicat faptul că fumatul poate duce la modificarea ADN-ul tatălui, iar aceste gene deteriorate sunt transmise mai departe copilului.
Genele modificate cresc riscul ca adolescentul să sufere de cancer, în mod special de leucemie, atenţionează cercetătorii de la Universitatea ,,Bradford” din Marea Britanie.
,,Deoarece o celulă fertilă din spermă are nevoie de trei luni pentru a se dezvolta pe deplin, taţii ar trebui să renunţe la fumat cu 12 săptămâni înainte de concepere pentru a evita riscurile aferente”, a precizat medicul Diana Anderson, de la Universitatea ,,Bradford”.
Între timp, oamenii de ştiinţă au descoperit că şi obiceiul de a consuma mult ceai poate afecta sănătatea bărbaţilor, ducând în timp la apariţia cancerului de prostată.
Rezultatele studiului, realizat pe o perioadă de 10 ani pe aproximativ 6.000 de bărbaţi, au arătat că cei care beau în jur de şapte ceşti de ceai pe zi au un risc cu 50% mai crescut de a dezvolta acest tip de cancer.