Gălbenuşul dăunează inimii la fel de mult ca tutunul

13 decembrie 2012   Actualitate

Din cercetările oamenilor de ştiinţă canadieni reiese că gălbenuşul de ou poate accelera apariţia aterosclerozei, cunoscută sub numele de boală coronariană. Doctorul David Spence de la „Western University“, Canada, şi echipa sa de specialişti au făcut un studiu la care au fost implicaţi mai mult de 1.200 de voluntari.

În urma sondajelor din experiement, s-a descoperit că un consum regulat de gălbenuşuri de ou afectează aproape la fel de mult ca fumatul sănătatea inimii.

Gălbenuşurile de ou predispun la apariţia aterosclerozei, dar şi la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral.

Ateroscleroza este o afecţiune a arterelor inimii, pe care se depune colesterolul şi grăsimile din sânge sub formă de plăci ateromatoase.

Atunci când se rup plăcile, cel mai probabil se produc atacuri de cord, AVC sau alte accidente cardiace.

Concluziile acestui experiment au fost publicate în jurnalul online „Atherosclerosis“.

Mai multe