Fumatul şi hipertensiunea cresc riscul de anevrism la femei

13 septembrie 2013   Actualitate

Descoperirea este cu atât mai folositoare cu cât medicii pot cunoaşte din timp acest risc şi pot interveni prin tratament pentru a preveni ruptura anevrismului cerebral.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă de la Spitalul Central al Universităţii din Helsinki, dar şi cei Şcoala de Medicină Avansată din Australia au studiat care sunt factorii principali care pot duce la hemoragia cerebrală, dar şi dacă problema afectează mai mult bărbaţii sau femeile.

Rezultatele obţinute au arătat că sexul persoanei, fumatul, dar şi hipertensiunea arterială au un rol important în declanşarea acestei probleme.

Dintre participanţii la studiu, specialiştii au observat că femeile care suferă de hipertensiune arterială şi care fumează au un risc mai ridicat de a suferi hemoragie cerebrală.

,,Un alt factor de risc pentru ruptura de anevrism este şi istoricul medical din partea mamei, pe care femeile îl moştenesc în multe dintre cazuri. De aceea, prin asociere, hipertensiunea arterială, fumatul, dar şi problemele medicale din partea mamei cresc mai mult riscul de apariţie a anevrismului la femei”, a precizat Miikka Korja, profesor la Universitatea ,, Macquarie” din Sidney.

Mai multe