Fructoza nu este chiar atât de sănătoasă. Află de ce!

6 februarie 2015   Actualitate

Credem că este un gest sănătos să înlocuim zahărul cu fructoza, însă un studiu recent publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică atrage atenţia asupra acestui îndulcitor.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical Baptist Wake Forest din SUA au ajuns la concluzia că fructoza ar dăuna ficatului.

În cadrul cercetării lor, specialiştii au inclus în dieta unor maimuţe mai multe surse de fructoză. La finalul studiului, s-a observat că la aceste maimuţe, ficatul era afectat de două ori mai mult în comparaţie cu cobaii hrăniţi normal.

Îndulcitorii adăugaţi favorizează eliberarea bacteriilor din intestine în sânge, lucru ce dăunează ficatului, explică oamenii de ştiinţă.

Fructoza este prezentă în mod natural în fructe, în unele legume, în miere sau în siropul de agave, iar varianta sintetică a acestui îndulcitor o întâlnim în multe dintre produsele alimentare rafinate.

Mai multe