Fructele de pădure stimulează activitatea creierului
Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că afinele ajută la stimularea activităţii cerebrale şi previn pierderile de memorie la persoanele în vârstă.
,,Datorită efectelor antioxidante cunoscute, regimul alimentar care include afinele aduce beneficii directe asupra creierului, deoarece previne inflamarea şi moartea celulelor cerebrale. Persoanele care consumă afine pentru o perioadă mai lungă de timp sunt mai puţin predispuse demenţei şi Alzheimerului”, a precizat Marshall Miller, profesor la Centrul de Cercetări Nutriţionale asupra Îmbătrânirii, din SUA.
Asemeni afinelor, murele, căpşunile şi fragii aduc beneficii activităţii cerebrale. Cercetarea a arătat că antioxidanţii din fructe ajută la protejarea celulelor din creier de acţiunea radicalilor liberi şi pot schimba şi modul în care neuronii comunică între ei.
Studiul, care a fost realizat pe cobai, a mai arătat fructele de pădure ajută şi la îmbunătăţirea abilităţilor de mişcare.