Foloseşti des Internetul? Află ce probleme poţi avea

6 martie 2015   Actualitate

Din dorinţa de a stat cât mai mult timp conectaţi la reţelele de socializare sau de a naviga pe Internet, o mare parte din persoane ajung să folosească calculatoarele până târziu în noapte, fie să folosească Internetul de pe telefon în timp ce sunt în pat.

Pentru a vedea care este asocierea dintre problemele de somn şi utilizarea Internetului, specialiştii au realizat un studiu la care au participat aproximativ 2.000 de persoane.

După ce au le-au fost analizate obiceiurile zilnice, inclusiv cele legate de folosirea Internetului, oamenii de ştiinţă au observat că aproximativ 50% dintre participanţi obişnuiau să mai folosească Internetul după ce s-au dus la culcare.

În cele mai multe dintre cazuri, participanţii au recunoscut că petrec timp chiar şi după ce s-au băgat în pat pentru a verifica starea contului de Facebook, de Twitter sau cel de mail.

,,Pe măsură ce tehnologia ne menţine într-o continuă relaţie cu prietenii şi cu ceea ce se petrece pe Internet, persoanele se confruntă cu tot mai multe probleme cu somnul. Lumina de la ecranul telefonului mobil sau a laptopului poate face ca senzaţia de somn să dispară, ceea ce în mod repetat poate duce la apariţia tulburărilor de somnul”, a afirmat Chris Idzikowski, director al Centrului de Somnologie din Edinburgh, Scoţia.

Mai multe