Fisticul îmbunătăţeşte tranzitul intestinal

31 octombrie 2017   Actualitate

Bogat în antioxidanţi precum vitamina A şi E, fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace. De asemenea, consumul regulat de fistic scade colesterolul rău (LDL) şi creşte nivelul de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscul de accident vascular cerebral.

crud este mult mai sănătos decât cel prăjit şi sărat.

Componentele nutritive pe care le conţine fisticul (cupru, magneziu, vitamina B6, fibre, protein, fier, selenium, Omega 3şi 6) contribuie la creşterea imunităţii, ferindu-te de boli şi infecţii.

Datorită substanţelor conţinute, fisticul alungă efectele stresului. Consumă în fiecare zi un pumn de fistic în stare crudă şi vei reduce efectele stresului asupra tensiunii arteriale.

Fisticul joacă un rol important în controlarea apetitului alimentar, datorită conţinutului ridicat în fibre – 3 g de fibre în 28 de g de fistic, ceea ce înseamnă aproximativ 12% din necesarul zilnic recomandat.

Fisticul conţine două substanţe importante pentru sănătatea ochilor: luteina şi zeaxantina. Oftalmologii susţin că aceşti doi antioxidanţi protejează vederea şi reduc riscul de a dezvolta degenerescenţa maculară, principala cauză care conduce la slăbirea vederii şi la orbire.

Adaugă fistic peste iaurt sau cremă de brânză. Se poate adăuga în brioşe, clătite sau peste fulgii de ovăz. Încearcă să consumi 18 grame de fistic de patru ori pe săptămână. De asemenea, fisticul nesărat poate fi inclus cu succes în dietele vegetariene.

Mai multe