Femeile se despart mai greu dacă partenerii lor au simţul umorului bine dezvoltat

21 decembrie 2015   Actualitate

De asemenea, specialiştii susţin că reprezentantelor sexului frumos le vine şi mai greu să-şi uite foştii parteneri dacă ei aveau un simţ al umorului dezvoltat.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat „Wayne“ din SUA după ce au analizat rezultatele de la mai multe cercetări.

În primă fază, cercetătorii au verificat care era relaţia dintre parteneri, ce găseau deosebit unul la celălalt şi care erau motivele pentru care ei considerau că relaţia putea lua sfârşit.

Astfel, după ce au pus cap la cap toate aceste rezultate, specialiştii americani ai ajuns la concluzia că umorul iubitul/soţului se numără printre motivele pentru care multe femei se implicau în relaţii.

În plus, cu cât partenerul era mai glumeţ, cu atât şansele ca relaţia să se sfârşescă erau mai mici.

„Rezultatele studiilor noastre au arătat că simţul umorului este unul dintre motivele principale pentru care multe dintre femei nu reuşeşc să-şi uite partenerul după o despărţire. Mai mult, şansele ca ea să se întoarcă la partener sunt şi mai mari“, au afirmat cercetătorii care au realizat studiul.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Adaptive Human Behavior And Physiology“.

Mai multe