Evită să-ţi spui că ai îmbătrânit!

21 februarie 2013   Actualitate

Cercetările în acest sens arată că discuţiile legate de vârstă şi resemnarea privind îmbătrânirea pot face mult rău stării psihice şi a stării fizice generale.

Atunci când spunem despre noi că am îmbătrânit, în corp se produse o creştere a nivelului de insatisfacţie, care poate determina apariţia tulburărilor de alimentaţie, a anxietăţii, a depresiei şi a multor altor probleme fizice şi mintale.

Carolin Becker, de la Univeristatea Trinitatea din San Antonio, Texas, SUA, care a condus cercetarea, a supus sondajelor din experiment pe mai mult de 900 de persoane de origine americană, britanică şi australiană.

Voluntarele care au participat la cercetare au vârste cuprinse între 18 şi 87 de ani. Acestea au răspuns la întrebări legate de cât de grase se consideră, cât de bătrâne se văd şi multe alte întrebări privind nemulţumirile legate de corp.

În urma sondajelor, oamenii de ştiinţă americani au descoperit că femeile de toate vârstele se angajează în discuţii legate de trecerea timpului şi de acumularea de kilograme.

66% din femeile supuse testelor au recunoscut că, ocazional, se consideră îmbătrânite atunci când vorbesc despre ele în discuţii cu alte persoane.

Femeile trecute de vârsta de 46 de ani sau mai în vârstă se recomandă mai des „bătrâne“. În privinţa femeilor tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, aproape jumătate din ele se consideră îmbătrânite.

La studiu au fost implicate femeile, deoarece Becker suspectează că bărbaţii nu se confruntă cu această problemă, fiind înrădăcinată în mintea lor preconcepţia care spune că „bărbaţilor le este permis să îmbătrânescă“, ironizează omul de ştiinţă american.

Mai multe