Durerile toracice, mai puţin întâlnite la femeile cardiace

17 septembrie 2013   Actualitate

Dintre afecţiunile cardiace, sindromul coronarian acut poate duce la apariţia durerilor în zona pieptului, cunoscute în termeni medicali sub numele de angină pectorală.

La cercetare au participat aproximativ 1.000 de persoane, cu vârsta de până în 55 de ani, care au fost internate pentru sindromul coronarian acut.

La începerea studiului, 80% dintre participanţii au fost evaluaţi pentru a vedea dacă suferă de dureri toracice. Din totalul de persoane, 20% dintre bărbaţii sufereau de angină pectorală, în timp ce acest simptom era prezent doar la 13,7% dintre femeile participante la cercetare. Mai exact, una dintre cinci participante la studiu au spus că suferă de dureri toracice.

,,Dintre simptomele sindromului coronarian acut, durerile din zona pieptului sunt predominant întâlnite la femeile şi bărbaţii trecuţi de 55 de ani. În timp ce la bărbaţii care suferă de acest sindrom sunt frecvent întâlnite durerile toracice, la femeile cu aceeaşi problemă medicală sunt frecvent întâlnite stările de slăbiciune, dar şi probleme de respiraţie”, a afirmat Nadia Khan, cercetător la Universitatea ,,British Columbia” din Vancouver, Canada.

Mai multe