Depresia este alimentată de mâncarea fast-food
Studiul efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Estul Finlandei a mai scos la iveală că riscul de depresie scade considerabil, dacă în alimentaţie predomină legumele şi fructele.
La cercetare au participat mai mult de 2.000 de bărbaţi. Din experimentele la care au fost supuşi, s-a constat că o dietă sănătoasă reduce riscul de a dezvolta afecţiuni mintale.
Mai mult, pierderea în greutate prin adoptarea unei diete sănătoase şi practicarea de exerciţii fizice contribuie la scăderea riscului de depresie şi de dezvoltare a bolilor mintale.
Nutriţionistul Anu Ruusunen a declarat că acest studiu întăreşte ipoteza că o dietă sănătoasă are un mare potenţial nu doar în combaterea depresiei, ci şi în prevenirea ei.
Pacienţii cu depresie mănâncă cel mai adesea nesănătos, adică alimente cu conţinut slab de nutrienţi.
Cel mai nou studiu sugerează că persoanele care consumă o cantitate mare de vegetale, fructe, fructe de pădure, cereale integrale, carne de pui şi peşte, brânză săracă în grăsimi suferă mai puţine simptome asociate depresiei, iar efectul pozitiv rămâne pe o perioadă mai mare de timp, de câţiva ani.