De ce să te antrenezi cu mingea medicinală

31 august 2017   Actualitate

Orice fel de antrenament fizic nu poate fi decât benefic pentru sănătatea ta. Atât timp cât efectuezi corect mişcările, efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Ce este mingea medicinală?

Având forma unei bile cu diferite diametre de la 2- 10 kilograme, căptuşite cu piele sau orice alt material asemănător, umplute de cele mai multe ori cu nisip.

Mişcările bazate pe utilizarea acestei mingii ajută la îmbunătăţirea flexibilităţii, forţei şi a agilităţii, pentru recuperare medicală deoarece aceasta nu exercită nici o presiune asupra articulaţiilor.

Îţi îmbunătăţeşte echilibrul

Poţi să începi folosind o mingie de 2 kilograme cu care să faci răsuciri sau chiar genuflexiuni ţinându-o în mâini cu braţele la piept sau întinse în faţă.

O poţi folosi şi la exerciţiile de întindere, orice greutate adăugată exerciţiilor efectuate nu îţi va aduce decât beneficii mai ales dacă eşti la partea de stretching deoarece minţiile uşurează durerile ce le poţi resimţi la nivelul musculaturii şi articulaţiilor.

Încercând să îţi menţii echilibrul cu ajutorul mingiei medicinale în orice poziţie alege să faci acest exerciţiu, vei arde mult mai multe calorii şi în acelaşi timp îţi vei îmbunătăţi forţa.

O simplă aruncare a acestui obiect te va ajuta să ai un control mai bun asupra mişcărilor tale şi mai ales asupra reflexelor. Practic apelarea la un antrenament cu mingea medicinală reperezintă o intensitate mai mare pe parcursul antrenamentului fără a fi nevoit să creşti numărul de repetări.

Află care este secretul exerciţiilor izometrice AICI

Cum alegi mingea medicinală potrivită

Cea mai frecventă greşeală pe care o fac doritorii să achiziţioneze un astfel de obiect este că asociază greutatea mingiei cu beneficiile obţinute. În situaţia asta nu vei reuşi decât să ai parte de un antrenament mai greu fără a obţine randamentul scontat.

În cazul în care ai ridicat-o cu ambele mâini şi este suficient de grea încât să îţi încetinească mişcările, să opună rezistenţă însă fără a-ţi limita precia şi controlul exerciţiului, atunci aceasta este ideală pentru tine. Indicat ar fi să începi treptat de la cea mai mic greutate şi să avansezi în funcţie de rezultatul dorit a-l atinge la final.

Ţine cont de faptul că în cazul exerciţiilor de flexibilitate şi precizie nu trebuie depus un efort prea mare pentru a ridica mingia precum este în cazul exerciţiilor de rezistenţă.

Tipuri de exerciţii

Poţi să apelezi la o mingie medicinală pentru a face câteva răsuciri, aplecări, fandări în perioada de încălzire. Poţi să ţii mingea cu braţele întinse în faţă sau asupra capului sau ridicând mingea peste niovelul capului şi să o cobori apoi uşor.

Un alt exerciţiu extrem de util este să ţii o astfel de mingie deasupra capului, asigurându-te că este totuşi una uşoară cât de cât. Îndoaie genunchii, inspiră adânc, trage spatele înapoi şi apoi să o trânteşti de pământ. Apleacă-te şi prinde mingea şi repetă acest exerciţiu de cel puţin 10 ori. Astfel, îţi vei lucra trunchiul în profunzime şi în timp vei dobândi mult mai multă forţă.

Dacă celebra poziţie de plank nu îţi mai creează probleme atunci alege să complici un pic exerciţiul şi apelează la o mingie de acest gen. Ceea ce trebuie să faci este să aşezi mingea pe podea să te aşezi în poziţie de flotare deasupra ei menţinând spatele drept şi palmele pe mingie. Ai grijă să încordezi muşchii abdomenului şi să menţii poziţia cel puţin 20 de secunde. În felul acesta vei lucra musculatura abdominală şi cea a braţelor.

Mai multe