De ce să incluzi cereale integrale în dietă

11 noiembrie 2014   Actualitate

Consumul de cereale integrale este asociat atât cu o stare generală mai bună, cât şi cu o greutate normală.

Persoanele care consumă zilnic în jur de 48 grame de cereale integrale au cu 20 – 40% mai puţine riscuri de a dezvolta afecţiuni cardiace sau diabet.

De asemenea, pe lângă indicele de masă corporală mai scăzut, consumul de cereale integrale este asociat şi cu mai puţină grăsime abdominală.

Pe lângă conţinutul de fibre, necesare pentru digestie, cerealele integrale conţin vitamine şi minerale necesare pentru sănătate.

„Majoritatea studiilor care se bazează pe observaţie arată relaţii de inversiune semnificative între introducerea în alimentaţie a cerealelor integrale şi stimulii unor boli cardiace sau a unor forme de diabet. Cercetarea este în prezent pe cale să releve exact modul în care alimentaţia mai bogată în cereale integrale poate produce aceste efecte. Există un anumit număr de funcţii în organism ce pot fi influenţate în mod pozitiv şi care în final conduc la beneficiile generale”, a declarat profesorul Chris Seal de la Universitatea din Newcastle.

Mai multe