De ce este sushi un aliment atât de sănătos

24 martie 2016   Actualitate

Explicaţia lor este una simplă: preparatul, spre deosebire de alte alimente, conţine în proporţii echilibrate orez, legume, fructe, carne şi peşte. Iar consumul frecvent al acestor alimente ajută la reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Concluziile sunt susţinute şi de rezultatele cercetărilor de până acum, anume cele care au arătat că preparatele specific japoneze pot creşte speranţa de viaţă.

În cadrul studiului, specialiştii au examinat datele obţinute de la 36.624 de bărbaţi şi 42.920 de femei, cu vârsta cuprinsă între 45 şi 75 de ani.

Iniţial, participanţii au răspuns la mai multe chestionare privind obiceiurile lor alimentare, dar şi cele ce ţin de stilul de viaţă.

Ulterior, voluntarilor le-a fost urmărită starea de sănătate pe o perioadă de 15 ani. Astfel, rezultatele obţinute în urma analizelor au evidenţiat că persoanele care au consumat frecvent sushi, dar şi alte preparate care conţineau alimentele din care se găteşte sushi au fost mai ferite de afecţiunile cardiovasculare.

„Consumul echilibrat de orez, fructe, legume, peşte, produse din soia, ouă şi cereale integrale se numără printre soluţiile care ajută la prevenirea problemelor inimii“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.

Mai multe