De ce este bine să bei apă cu piper negru

30 mai 2017   Actualitate

Antioxidanţi, magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc, vitaminele A, C şi K, sunt doar câteva dintre substanţele nutritive care se regăsesc în piper negru. În acelaşi timp, fitoterapeuţii spun că are şi proprietăţi antibacteriene, înlocuind uneori conservanţii.

Unele studii au dovenit faptul că piperul negru ajută organismul să asimileze mai bine curcumina din turmeric. Această substanţă are proprietăţi anticancerigene, fiind de folos în combaterea sau prevenirea acestei maladii.

Cum se prepară băutura

Pui o linguriţă de piper negru în 200 ml de apă fierbinte. Laşi câteva minute să se infuzeze, apoi amesteci şi bei în fiecare zi câte o cană, înainte de micul dejun.

Ce beneficii are

Întăreşte sistemul imunitar, prevenind infecţiile şi răcelile.

Citeşte mai multe pe această temă AICI

Mai multe