De ce e importantă pentru organism vitamina B12

15 decembrie 2017   Actualitate

Vitamina B12 se găseşte în produse din carne, produse lactate şi fructe de mare. Consumul neregulat de vitamina B12 poate provoca o deficienţă în organism. Pentru non-vegetarieni, este mai uşor să obţină această vitamină, dar pentru vegetarieni este mai dificil.

O persoană cu deficit de vitamina B12 este susceptibilă la probleme ca:

- slăbiciune musculară;

- tulburări nervose;

- oboseală;

- pierderea apetitului;

- pierderi de memorie;

- anemie;

Aşadar, pentru aportul zilnic necesar de vitamina B12, este important să incluzi în dietă următoarele alimente.

Brânză

Brânza este cea mai bogată sursă de vitamina B12. Indiferent de tipul de brânză care-ţi place, mozarella, parmezan, telemea, ele conţin bacterii sănătoase care produc vitamina. În plus, brânza nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor vegane.

Află mai multe surse de vitamina B12 AICI

Mai multe