Cum să slăbeşti când ai diabet

26 noiembrie 2015   Actualitate

Câteva kilograme în minus ajută la îmbunătăţirea stării tale de sănătate şi la scăderea glicemiei, în caz că ai şi diabet. Înainte de a pune în aplicare o dietă de slăbit, discută cu medicul curant, pentru că va trebui să fii atentă la nivelurile glicemiei şi insulinei pe perioada ei. Urmează o dietă echilibrată Pentru a nu risca o creştere sau o scădere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, medicul diabetolog Christine Gerbstadt, reprezentanta Asociaţiei americane de diabet, recomandă reducerea cu 500 numărul de calorii pe zi. Este periculos să slăbeşti rapid, deci rezumă-te să pierzi maximum un kilogram pe săptămână. E mai sănătos să slăbeşti treptat. Medicul American indică păstrarea unui echilibru în dietă şi un meniu cotidian compus din 50-55% carbohidraţi complecşi, 30% lipide şi 10-15% proteine. Alege alimente bogate în carbohidraţi complecşi Spre deosebire de carbohidraţii simpli, pe care corpul îi transformă în grăsime pe care o depozitează, cei complecşi sunt absorbiţi lent şi-ţi dau energie. Prin urmare, sursele de carbohidraţi nu trebuie reduse pe perioada dietei de slăbit, ci doar înlocuite cu unele bune, cum sunt cele de carbohidraţi complecşi: orez, ovăz, porumb, linte, morcovi, fasole, nuci, prune, banane, pere, struguri. Se cere şi înlocuirea pâinii albe cu una integrală. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro

Mai multe