Cum poţi preveni atacul de cord
Studiul oamenilor de ştiinţă americani a fost realizat pe 310.602 persoane, dintre care 12.479 cu probleme cardiovasculare. Concluzia cercetării a fost că înlocuirea, în dietă, a carbohidraţilor cu Omega 6 reduce cu 11% riscul atacului de cord, iar renunţarea la grăsimile saturate reduce acest risc cu 9%. De asemenea, în ambele situaţii, riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.
Uleiurile salvatoare
"Rezultatele acestui studiu întăresc recomandările actuale pentru prevenţia primară a afecţiunilor coronariene, de a înlocui, pe cât posibil, grăsimile saturate, preponderent de origine animală, cu cele polinesaturate, de origine vegetală, mai exact Omega 3 şi 6. Omega 3 şi 6 nu pot fi sintetizate de organism, aşa încât este important să le includem în alimentaţia zilnică. O sursă bună de Omega 6 o reprezintă uleiul de floarea-soarelui, însă e important să reţinem că avem nevoie de ambele grăsimi esenţiale. Un echilibru bun între Omega 3 şi Omega 6 putem găsi în margarinele tartinabile de nouă generaţie care, de obicei, sunt preparate dintr-un amestec de uleiuri vegetale: de floarea-soarelui, de rapiţă şi in", subliniază prof. dr. Florin Mitu, medic cardiolog.
Află aici cum poţi beneficia de evaluări gratuite ale riscului cardiovascular!