Cum pot afecta produsele fast-food apetitul alimentar

2 septembrie 2014   Actualitate

Un studiu recent, realizat de specialiştii australieni pe cobai, a arătat că bugerii, cartofii prăjiţi şi alte produse fast-food pot suprima dorinţa de a avea o alimentaţie echilibrată şi de a alege alimente sănătoase.

Cercetătorii consideră că descoperirile pot explica de ce consumul frecvent de alimente de tip fast-food pot duce la schimbarea comportamentului alimentar, ceea ce creşte riscul de apariţie a excesului de greutate.

În cazul cobailor, alimentaţia nesănătoasă pe termen mai lung a făcut ca reacţia lor şi apetitul alimentar când vine vorba de mâncarea sănătoasă să scadă semnifiactiv. În plus, aportul caloric mai mare şi-a pus amprenta asupra greutăţii lor.

,,Se poate întâmpla ca organismul să perceapă consumul frecvent de produse de tip fast-food ca pe o recompensă, iar acest lucru nu este deloc benefic pentru sănătate”, a afirmat Margaret Morris, profesor la Universitatea New South din Tara Galiilor.

Specialiştii de la Organizaşţia Mondială a Sănătăţii atrag din nou atenţia asupra numărului tot mai mare de persoane care suferă de obezitate în întreaga lume.

Potrivit ultimelor statistici, aproape 10% din persoanele adulte suferă de obezitate la nivel mondial.

Mai multe