Cum afectează mariajul relaţia tată-copil

14 mai 2014   Actualitate

Cercetătorii americani au găsit „cheia“ mariajului funcţional, după ce au făcut un experiment amplu, la care au participat sute de persoane. Experimentul s-a bazat pe declaraţiile partenerilor de viaţă şi pe comportamentul pe care-l au aceştia faţă de copii şi familie, în general.

Potrivit cercetărilor, dacă în familie există o legătură strânsă şi de prietenie între taţi şi copii, şansele ca mariajul să dureze şi să funcţioneze sunt foarte mari.

Practic, din studiu reiese că bărbaţii care sunt implicaţi în căsătorii cu copii sunt mai fericiţi şi mulţumiţi de cămin.

În plus, bărbaţii care şi-au dorit urmaşi sunt mai dispuşi să-şi răsplătească partenerele de viaţă pentru că le-au împlinit visul de a deveni taţi prin ajutorul la treburile casnice.

Atunci când relaţia de cuplu scârţâie, oamenii de ştiinţă recomandă ieşiri la „iarbă-verde“ alături de familie, pentru că o simplă joacă între taţi şi copii poate rezolva multe din problemele cuplului.

„În studiul nostru, soţiile participante la cercetare au mărturisit că taţii care se implică în creşterea copiilor sunt mai deschişi să le ajute pe partenerele de viaţă la treburile casnice. Iar acest lucru duce la îmbunătăţirea căsniciei“, a declarat coordonatorul studiului Adam Galovan, de la Universitatea din Missouri, Columbia.

Omul de ştiinţă Galovan a descoperit că soţiile devin mai grijulii cu partenerii lor, atunci când aceştia sunt prieteni buni cu copiii lor.

Pentru acest studiu au fost analizate date înregistrate cu anul 2005, de la 160 de cupluri, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani.

Rezultatele la cercetări au fost publicate în Jurnalul „Family Issues“.

Mai multe