Crezi în horoscop? Te poţi îmbolnăvi

12 decembrie 2013   Actualitate

Experţii susţin că astrologia este o ştiinţă care influenţează mare parte din oameni să accepte o soartă mai puţin uşoară, prin promovarea valorile negative şi sugerând amatorilor de horoscoape să adopte un comportament indulgent faţă de ceea ce urmează să li se întâmple. Fie că este vorba despre lucruri bune ori rele.

Cercetătorii au descoperit că atunci când horoscopul recomandă atenţie mărită, pentru că există risc de accidente, unele persoane încep să caute în toate situaţiile posibile riscuri. Şi nu puţine sunt cazurile în care chiar se găsesc situaţii cu risc mare să le fie afectată starea de sănătate.

Studiul a fost publicat în Jurnalul de Cercetări al Consumatorilor şi arată că oamenii care cred în destinul prezis de stele sunt mai dispuşi să ia decizii radicale atunci când primesc veşti proaste din partea astrologilor. Iau ca literă de lege ce le este scris în zodiac şi nu stau prea mult pe gânduri când renunţă la vise şi planuri.

Multă vreme s-a considerat că cititul în stele ar putea fi un lucru bun pentru omenire, în sensul că îmbunătăţeşte dispoziţia şi dă curaj.

Autorii studiului, Hyeongmin Kim şi Thomas Kramer, de la Universitatea din Sudul Carolinei, SUA, spun că e posibil ca pentru optimişti un horoscop negativ să poate afecta eforturile de a-şi îmbunătăţi viaţa.

Mai multe