Copilul tău nu mănâncă micul dejun? Iată ce riscă!

10 octombrie 2014   Actualitate

Pentru a vedea care este legătura dintre diabetul de tipul II şi prima masă din zi, oamenii de ştiinţă de la Universitatea ,,St. George's” din Londra au realizat un studiu la care au participat 4.116 elevi de şcoală primară din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 9-10 ani.

Pe parcursul cercetării, cei mici au răspns în mai multe rânduri la întrebări legate de cât de des obişnuiau să mănânce la micul dejun, după care le-au fost făcute mai multe teste: le-au fost analizaţi markeri care arătau riscul de a dezvolta diabet de tipul II (insulina, glucoza, hemoglobina glicozilată).

Astfel, specialiştii au observat 26% dintre copii nu obişnuiau să mănânce micul dejun, aceştia fiind şi cei ai căror rezultate la teste au arătat un risc mai ridicat de a dezvolta diabet de tipul II.

,,În urma acestor analize putem susţine că micul dejun este şi un aliat care îl fereşte pe copil într-o anumită măsură de diabet. Important este ca părinţii să se asigure că cei mici consumă cereale bogate în fibre la prima masă din zi, astfel încât ei să aibă energia de care au nevoie pentru întreaga zi, dar să aibă şi un risc mai redus de a fi diagnosticaţi cu diabet”, a afirmat Angela Donin, cercetător şef la Universitatea ,, St. George's”.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,PLOS Medicine”.

Mai multe