Copilul tău foloseşte tabletă? Iată cum îl poate afecta!

26 martie 2015   Actualitate

Spre deosebire de scrisul normal, care întăreşte musculatura degetelor, dispozitivele moderne cu touchscreen (componentă sensibilă la atingere) sunt mult mai daunătoare.

Având în vedere numărul tot mai mare a copiilor care folosesc încă din primii ani de viaţă telefoanele mobile sau tabletele, specialiştii de la Academia Americană de Pediatrie atenţionează părinţii în legătură cu efecte negative pe care acestea le au.

Mai mult, ei spun că dispozitivele care au ecran şi touchscreen nu sunt indicate copiiilor de până în 3 ani şi nici nu trebuie lăsate la îndemâna lor.

Rezultatele cercetărilor din ultimii au indicat faptul că tot mai mulţi copii de vârste mici au forţa musculară redusă pentru anumite zone ale corpului, iar acest lucru poate fi cauzat şi de dispozitivele care forţează musculatura degetelor când ea încă nu este pe deplin formată.

,,Faptul că sunt folosite încă de la vârste mici, mai ales fără limitări, dispozitivele moderne sunt un pericol când vine vorba de dezvoltarea copiilor. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât efectele negative pot apărea mai târziu”, a precizat Timothy Doran, medic pediatru la Centrul Medical ,,Greater” din Baltimore, SUA.

Mai multe