Copiii de la oraş au mai multe alergii alimentare
În cazul copiilor crescuţi în oraşe, riscul de alergie alimentară ar putea fi favorizat de poluanţii prezenţi în acest mediu şi la care sunt expuşi încă de la o vârstă fragedă. Dimpotrivă, micuţii din mediul rural au o imunitate mai bună pentru că sunt expuşi bacteriilor din natură.
Aproape 10% din copiii născuţi în zonele urbane intens populate au alergii alimentare, această problemă fiind întâlnită la 6% din micuţii care cresc în teritorii cu mai puţini locuitori, au descoperit oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Feinberg din cadrul Universităţii Northwestern, SUA.
„Am descoperit pentru prima oară că densitatea mare a populaţiei este asociată cu o probabilitate mai mare de apariţie a alergiilor alimentare”, spune coordonatorul cercetării, Ruchi Gupta, profesor de pediatrie la Universitatea Northwestern.
Cercetările anterioare au demonstrat că mediul înconjurător poluat este un factor de risc şi pentru probabilitatea de apariţie a astmului.