Controale ginecologice gratuite
Pentru a beneficia de un consult gratuit la Clinica Fertilia (str. Popa Nan, nr. 111, Bucureşti, sector 3) puteţi să vă programaţi sunând la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Săptămâna în care se va desfăşura acest program de consultaţii gratuite este 22-26 septembrie 2014 (Orarul consultaţiilor este zilnic, între orele 12.00 şi 21.00). Doamnele şi domnişoarele care doresc să beneficieze de un consult gratuit pot suna pentru programări începând cu data de 1 septembrie, locurile fiind limitate.
Este important de ştiut că infecţiile vaginale sunt foarte frecvente şi de cele mai multe ori, fiind asimptomatice, trec neobservate, dar pot evolua lent spre complicaţii extrem de grave, ce cuprind inclusiv diferite forme de cancer sau infertilitate. Depistate târziu, ele sunt şi mult mai greu de tratat. La nivel mondial se consideră că sunt afectate de infecţii vaginale sau urinare în jur de un miliard de femei şi tot statisticile ne spun că 78% dintre femei sunt afectate de o floră vaginală dezechilibrată, deşi nu prezintă simptome care să le alerteze. Depistate tardiv, ele duc la alterarea calităţii vieţii şi au un risc ridicat de recidive. Iar infecţiile vaginale nu iartă pe nimeni, de la adolescente şi până la vârsta a treia. Din păcate, multe femei preferă să apeleze la automedicaţie. Astfel, ele riscă să trateze nişte simptome fără a trata afecţiunea propriu-zisă, să apeleze la tratamente inadecvate sau să oprească tratamentul înainte de a obţine vindecarea, asumându-şi astfel riscul confruntării cu afecţiuni grave şi greu de tratat. Ele pot reprezenta în viitor şi cauza infertilităţii, a naşterii premature şi creşterea vulnerabilităţii faţă de afecţiuni grave, precum infecţia HIV sau cancerul.
De la nivelul vaginului, infecţia poate urca uşor, afectând colul uterin, apoi uterul, afectând endometrul, pentru a continua cu trompele şi, în final, afectând inclusiv ovarele, cu consecinţe dintre cele mai grave. Iar toată această evoluţie poate fi de multe ori lipsită de simptome specifice, putând astfel trece pentru o lungă perioadă de timp cu totul neobservată. În final, se poate ajunge chiar şi la stari septice majore, ce necesită internări îndelungate, perfuzii cu antibiotice, cu un impact major asupra vieţii şi echilibrului psiho-emoţional al femeii. Iată de ce consultul medical preventiv este atât de important.