Consumul de carne roşie creşte riscul de moarte prematură

13 martie 2012   Actualitate

Cercetătorii americani trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de carne roşie care, potrivit studiilor efectuate recent, creşte riscul de moarte prematură.

Alegând carnea roşie în detrimentul celei albe, precum cea de pui sau de peşte, te expui riscului de a suferi de afecţiuni cardiace, diabet şi diferite tipuri de cancer.

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au studiat alimentaţia a peste 121.000 de persoane de până în 28 de ani.

În urma cercetărilor, au descoperit că decesele a 23.926 de participanţi au avut legătură cu obiceiul de a consuma carne roşie. În special cea procesată.

Profesorul Frank Hu, coordonatorul studiului, a declarat că aceste investigaţii aduc probe convingătoare că un consum regulat de carne roşie, în special cea procesată, contribuie în mod substanţial la decesul prematur“.

Acesta a mai adăugat că: „Prin alegerea altor surse de proteine, mai sănătoase, în locul cărnii, se poate îmbunătăţi considerabil starea de sănătate şi se poate reduce riscul de a suferi de afecţiuni cronice şi deces“.

Mai multe